Miből áll?

04 Dec
0

Kedves Artesian Érdeklődő!

 

 

 

 

 

 

Artesian_hungary_logo

 

A “Miből áll “ rovat számos hasznos információval szolgálhat.
Bizonyára azért kattintott ide, mert szeretné tudni, hogy miért az Artesian Spas masszázsmedence család az amit önnek ajánlunk.
Fontos, hogy számos ügyes értékesítő van a masszázsmedence piacon, az általuk kínált terméket nagyon ügyesen jó marketing stratégiával, szép szavakkal értékesítik.

Közel egy évtizede foglalkozunk masszázsmedencékkel, eleinte csak a szervizelés volt a fő profilunk.

Pályafutásunk alatt számos masszázsmedence gyártó termékeivel volt dolgunk.
Megismertük a versenytársakat és termékeiket.

 

Az Artesian masszázsmedencék 2013-ra értek el a csúcsra. 2013–ra teljesedett ki a termék. Mind megjelenésben, mind pedig műszaki tartalomban. Ezt 2013-ban nem csak mi mondjuk, hanem számos rangos elismerést is kapott az Artesian Spas termékcsalád.

awards_foot_02

Néhány alapvető fontos dolgot szeretnék önnel megosztani.
Mivel Prémium termékről beszélünk a felhasznált anyagok minősége az ami fémjelzi az Artesian Spas termékcsaládot. Ez már az első találkozás alkalmával érzékelhető.
Fontos, hogy kerüljön fizikai közelségbe egy Artesian Spas masszázsmedencével.
Rögtön érzékelni fogja ön is a finom vonalakat a minőségi kidolgozást.

 

awardA masszázsmedence gyártók között nagy az árverseny. Lényeges, hogy minőségi anyagokból álló medence már az árában is megmutatkozik. Akadnak olyan gyártók, forgalmazók amelyek “ jó áron “ kínálják termékeiket de csak a megjelenésre operálnak, műszaki tartalmuk gyenge.
” Külcsín és a Belbecs “
Mire kell önnek figyelnie, hogy ne vezessék meg?
A következő dolgokra figyeljen!

 

 

Energia fogyasztás- Áram igény,

 

A gyártók között elég nagy az eltérés e fejezet kapcsán. Az energia fogyasztása egy masszázsmedencének nem csak a beépített elektromos egységek paramétereitől függ.

 

energyA medence felépítése és felhasznált anyagok minősége is befolyásoló tényező. A fűtőbetét amely a kívánt vízhőmérsékletről gondoskodik általában 3kW / óra teljesítményű. Ez a fűtőbetét óránként 3 -5 C fok hőmérséklet emelésre képes. Ehhez tartozik közvetlenül a 24 órás keringtetés.
Ez egy kis-teljesítményű, tengely nélküli, elektromágneses pumpa.
65-95 W / óra teljesítménnyel forgat 80 liter / perc vízhozamot produkálva. Ezen alapfunkciók adják az elfogyasztott villamosenergia számottevő hányadát. A masszázsmotorok teljesítménye az Artesian Spas medencéiben optimalizált az adott modell fúvóka darabszámaihoz.

 

Az Energiahatékonyság fontos alapelve az Artesian Spas  gyártójának.

 

Ezért egy 45 fúvókás Nevis medencéhez ahol 2 db diverter azaz 2 db vízváltó található teljesen más teljesítményű motorokat alkalmaz a gyártó mint egy Quail ridge modell esetében ahol nincs diverter, de van helyette VFC control “ személyes kezelőpult “ az adott pozíció működtetéséhez.

 

De ez igaz akkor is ha footblaster-rel felszerelt medencéről beszélünk. Hiszen ott egy különálló motor csak a talpmasszázst biztosítja. Ezért a tényleges energiafogyasztása egy adott Artesian Spas terméknek a masszázsmotorok üzemóráitól is függ. A tapasztalataink szerint egy átlagos használat mellett 37 c fokon “ heti 2-3 óra masszázs-al “ a teljes habszigeteléssel havonta 250 Kw energiát fogyaszt el az ön Artesian Spas masszázsmedencéje. Így mai árakon számolva kb. 7000-10000 Ft / hó villamosenergia költséggel számolhat havonta / modelltől függően!

 

Teljes habszigetelés

 

Egy kültéren elhelyezett masszázsmedence elengedhetetlen része. Ez egy zárt cellás habszigetelés amely a medence akrill héjja és a külső borítás között teljesen kitölti a teret. Nem csak rendkívül jó szigetelő anyag, hanem fixálja a medence csőrendszerét, zaj csillapító hatású. Jelenleg 4-6 gyártó van jelenleg a masszázsmedence piacon akik ezt a fajta szigetelési technológiát alkalmazzák. Teljesen más tervek alapján készül egy részleges illetve egy teljes habszigetelésű medence.

Nem lehet csak úgy utólag kifújni habszigeteléssel egy masszázsmedencét.

Fontos , hogy a motoroknak meg legyen tervezve a szellőztetése. A gépház elhelyezkedése, a beszívó szelepek elválasztása a habszigeteléstől fontos tervezői feladat.

 

100 % -os szűrés

 

100_filterA 100%-os szűrés alapkövetelménye egy különálló filter. Ezen MICRON filteren keresztül mindenféle mellékág nélkül a nap 24 órájában a vízszűrés végbemegy. A vízminőség szempontjából a leglényegesebb dolog. A kis teljesítményű elektromágneses pumpa 80 liter / perc vízhozammal , naponta 50 szer forgatja meg a medence teljes vízmennyiségét. Ezzel is gondoskodva a kiváló vízminőségről. Lényeges, hogy a 100%-os szűrés szervizelési tapasztalatok alapján lehet káros is.

 

Mit értünk ezalatt?

 

A központi szűrés esetében a legjobb megoldás a 100%-os szűrés. Azonban a masszázsmotorok esetében ez már okozhat problémát is. Számos 100%-os masszázsmotor szűrésnél amikor a filterek áteresztőképessége lecsökken a masszázsmotorok áramfelvétele megnő. A filter nem képes elegendő vizet szolgáltatni a motoroknak , ezért a masszázsintenzitás csökken, és a filter előbb utóbb összeroppan. Az ilyen esetekben valamikor már nem elég a filtert kicserélni, hanem a masszázsmotorok is látják a kárát.
Az Artesian Spas gyártója ezért kifejlesztett egy váltószelepet amely alapesetben mindig zárt állapotban van. Így medence szűrése 100%-os. Ha a filter vagy filterek áteresztőképessége lecsökken, abban az esetben ez a váltószelep annyit nyit amennyi az energia hatékony működéshez éppen elengedhetetlen. Ha 40%-al csökkent a filter képessége akkor 40%-ban nyit a szelep. Ezen fejlesztés kapcsán még megbízhatóbb a medence működése, így egy hanyagabb ügyfél vagy rossz filterek esetén is sem lesz baja a technikának.

 

A központi szűrés elválaszthatatlan része a fertőtlenítés. A központi MICRON filter belsejében kerül elhelyezésre az Ezüst ionos patron amelyet a víz áramlása hoz működésbe. Erről bővebben a fertőtlenítés pontban olvashat.

 

A fertőtlenítés

 

Az alapfunkció egy Artesian masszázsmedencében mindig a keringtetéssel kezdődik. Mint ahogy az előbb írtam a központi MICRON filter belsejében kerül elhelyezésre az Ezüst ionos patron amelyet a víz áramlása hoz működésbe. Az elektromágneses energiatakarékos szivattyú által áramoltatott víz a filteren keresztül áramlik az ezüst ionos patronon keresztül, ahol a patron belsejében végbemenő ásványi folyamat következtében ezüst ionok kerülnek a vízbe. Ezek az ezüst ionok segítik a hatékony fertőtlenítést, megbontják a baktériumok sejtfalát és egyben semlegesíti a baktériumok védekezőképességét.

A fűtés a következő egység amelyen áthalad a fertőtlenített vízmennyiség, majd egy Mazzei injector segítségével működésbe lép a gépészeti fertőtlenítés.
A gépészeti fertőtlenítés egyik eleme az Ózongenerátor amely elektromos áram segítségével “koronakisüléses technológiával “a levegő oxigénjéből – Ózont azaz O3 –at állít elő. A Mazzei injektor a hozzá tartozó Ózoncső és szelepen keresztül vákuum segítségével kiszívja a generátorból az ózont.

 

A gépészeti fertőtlenítés második lépcsője a ProPure.

 

Ez egy olyan kamra amely más anyagból áll mint a masszázsmedence csőrendszere. Kígyó alakban kb. 3- 4 méter hosszan ebben a kamrában találkozik az ózon és a víz oxigén molekulája. Ez a kamra teszi hatékonnyá a fertőtlenítést.
Jellemzője az Ózonnak, hogy kismértékben egészséges, nagy mértékben káros . A Pro Pure rendszernek köszönhetően nincs ózon illat , nincs kirakódás a medence peremén, fejpárnán. Ezek olyan lényeges apró jelenségek amelyeket a felhasználók akkor tapasztalnak meg amikor megjelenik ez a fajta kirakódás, vagy nem. Az Artesian medencéiben biztos lehet, nem lesz nem kívánatos jelenség.

 

Filter darabszám és méret

 

A masszázsmedencék vízminősége a rendszeresen áramoltatott vízmennyiségtől függetlenül még a szűrés minőségén is múlik. Az Artesian Spas által gyártott masszázsmedencékben a központi szűrés mindig 1 db Micron filteren keresztül történik. Ez anyagában nem hasonlítható össze egy hagyományos papír filterrel.

 

Sokkal finomabb szennyeződések, mikroorganizmusok fizikai szűrésére is képes. A központi Micron szűrőbetéten kívül modelltől függően még 1 db  illetve 2 db nagyméretű filterrel találkozhat. Az hogy 2 vagy 3 db filter van egy medencében az attól függ , hogy hány db fúvókát működtet az adott medence és hogy mekkora az űrtartalma. A nagyméretű filter sokkal nagyobb felületen szűr. A filterhez csatlakoztatott motorok vízigénye is sokkal nagyobb mint a kis keringtető pumpa esetében.

 

Az Artesian által kifejlesztett váltószelep a filterhez tartozó masszázsmotorok egy mellékágon keresztül a medence belsejében a lábrésznél Bypassokra csatlakoznak. Ezen Bypass-okon keresztül a lábrésztől a medence masszázsmotorja csak akkor szív vizet ha azt a váltószelep engedélyezi. Alapesetben ha a motorok energiahatékonysága megfelel a vezérlés paramétereinek akkor a váltó szelep zárva van és a medence szűrése 100%-os.

 

Szűrés módja

 

A filterek elhelyezése sokkféleképpen lehetséges. Az Artesian masszázsmedencéiben a filterek elhelyezése egy nyitott szűrőházban, skimmer ajtóval elválasztva található. A vízszintkövető ajtó hivatott a szűrőházban összegyűlt szennyeződések visszaáramlását meggátolni. A Masszázsmotorok működésnél a Skimmer házban lévő vízszint és a medence tér vízszint között különbség lép fel a szívó hatás miatt. A beömlő víz nagy sebességgel ömlik a szűrőházba. A masszázsmotorok leállítása után a skimmer ajtó pedig visszazár. Felülről a filter ház fedelét levéve hozzáférhetőek a filterek, könnyedén kiszerelhetőek. Erre havonta egyszer van szükség , mert a filterek tisztítása havonta javasolt.
Találkozhat más gyártóknál zárt illetve “ vákuum “alatt lévő szűrőbetétekkel. Ez nem felhasználó barát , mert a filter kiemelésekor a szennyeződések beáramlanak a fürdőző térbe. Az ilyen megoldásoknál a filter állapota csak a kiemelést követően szemrevételezhető.

 

Dinamikus fúvókák “ jet-ek “

 

Az új, szabadalmaztatott dinamikus fúvóka. A HELIX Háromdimenziós fúvóka egyedülálló szabadalom a masszázsmedencék világában. A három dimenziós kettős spirál alakú Helix fúvókák lehetővé teszik a masszázserő eljuttatását egészen a mély izmokig. Figyelemre méltó pulzáló masszázs élményt biztosít. Nem hasonlítható össze semmilyen fúvókával.

 

A HELIX hatékonyabb masszázst eredményez, mint egy hagyományos statikus fúvóka. Egyedülálló még a fúvókák között a footblaster. Amelyet úgy terveztek meg , hogy a fárasztó mindennapok után a lábnak és az ott található  idegvégződéseknek megfelelő kényeztetésben legyen része. Nem minden modellhez rendelhető! De rendelheti akár LED világítással vagy LED nélkül!

 

Artesian modelljei között talál olyan modelleket amelyekben található egy Fixált ülőpozíció- fejpárnával amelyben kellemes nyak illetve csuklya izom masszázsban lehet része. A fúvókák elhelyezése és csoportja,méretezése az adott pozícióban gondos mérnöki és anatómiai kutatómunka eredménye.

 

Ergonomikus kialakítás

 

ergonomicAz Artesian medence családok között észrevehető az ergonómiai különbség. Legyen az Platinum Elite, Island Spas vagy South Seas. A medence héjj kialakítása az ami első látásra gyönyörködteti a szemet. A héjj anyagában feltűnő ívek, vonalak azon kívül, hogy szépek és megtörik a fényt, nem csak a látványt szolgálják. Fontos szerepe van a medence test merevségében, statikai teherbíró képességében. A modellekben megtalálható pozíciók ülőmagassága más és más. A medencék magassága is változó! Ez mind mind azért, hogy ön megtalálja az ön igényeihez illő modellt.
A testmagasságunk változó!
Lényeges szempont, hogy mindenki jól érezze magát a masszázsmedencékben, vagy sikerüljön kiválasztania a számára legideálisabb modellt.

 

Az ergonómián túl a fontos, hogy izomzatunk tehermentesüljön mikor beülünk masszázsmedencékbe. A fekvő pozíció kialakításánál fontos volt a kényelmes testtartás. Az ülőpozíciók és a jetek a fejpárnák elhelyezése fontos precíziós tervezési, mérnöki és anatómiai kutatómunka eredménye.
A Platinum Elite sorozat a kényelem és Relaxáció megtestesítője. Ezen termékcsalád modelljeinek az ergonómia kialakításánál fontos volt a “VFC control “ kezelőszervek elhelyezésének a pozíciója. Gondos munka eredményeként kerültek a kezelőszervek oda ahol találhatóak.

 

Direct Flow rendszer

 

A Platinum Elite termékcsalád medencéiben a vezérlés teljesen más, mint az Island Spas sorozat medencéiben. Szem előtt tartva az energiahatékonyságot a luxust és a kényelmet ötvözték ezen modellekben. A Direct Flow rendszer az egyetlen olyan masszázsmedence rendszer amelynek köszönhetően ön finomhangolhatja medencéjének masszázsintenzitását. A direct flow rendszer lehetővé teszi a motor fordulatszámának szabályozását, továbbá szabályozhatja a kevert levegő mennyiségét. Ha éppen úgy gondolja egy mozdulattal leállíthatja, vagy elindíthatja az éppen használni kívánt pozíció vezérlést, anélkül, hogy fel kellene állnia.
Relaxáljon nyugodtan! Élvezze a víz halk csobogását!

 

Thermotető

 

Az Artesian Spas Thermotető fontos kiegészítője az ön masszázsmedencéjének. Ez a zárható fedél gondoskodik medencéje védelméről. Megvédi medencéjét az időjárás viszontagságaitól. Az energiahatékonyság szempontjából nélkülözhetetlen!

 

A thermotető tervezésekor fontos szempont volt a szigetelési képesség és a könnyed mozgathatóság, merevség, tartósság. Hosszas kutató munka után sikerült olyan alapanyagot találni amely  könnyű, merev és jó szigetelési képességgel bír. Az átlagos masszázsmedence fedésekhez képest sokkal jobb tényezőkkel bír. A műbőr huzat alapanyaga a legjobb UV álló termékcsaládokból került ki. Saját Artesian Spas fejlesztés, hogy a két tábla találkozásánál  egy plusz szigetelő réteget  helyezetekkel. Ezzel is gátolva  a felszabaduló hő eltávozását. Mivel az Artesian Spas gyártója a világ összes országába szállít, így a rendkívül hideg régiókban uralkodó időjárási körülményekhez igazodva kínálja PRO GUARD típusú thermotetőit.

 

A Pro Guard thermotetők vastagabb kivitelben készülnek, mint hagyományos Thermotetők. Szigetelés és teherbíró képessége a legjobb a piacon. Opcionális kiegészítőként rendelhető Magyarországon is!

 

Ha ezeket az információkat elolvasta akkor biztosan megértette , hogy miért kapott az Artesian Spas számos elismerést 2013-ban.
Büszkék vagyunk az Artesian Spas termékekre.
Reméljük, hogy önt is hamarosan újabb érdeklődőként fogadhatjuk!
A leírtakon kívül, javasoljuk, hogy jöjjön el bemutatótermünkbe és győződjön meg személyesen az itt leírtakról.

Nálunk lehetősége van kipróbálni Artesian Spas masszázsmedencét.

Keressen minket bizalommal.

 

Tisztelettel :

Artesian Spas Hungary Team

 

 

29ff8a7ebe

 

Categories: